085-130 54 99
Schakelkans is een re-integratiemethode voor bijstandsgerechtigden 085 - 130 54 99

Schakelkans maakt werkzoekenden sterk voor werk

Na lange tijd in de bijstand kan de stap naar de arbeidsmarkt moeilijk zijn. Je begint als werkzoekenden weer helemaal opnieuw en gaat een spannende periode tegemoet. Daarom biedt schakelkans een veilige fase tussen bijstand en werk.

Een schakel waarbij de werkgever jou de ruimte geeft om te leren en ontwikkelen in de praktijk. Jij behoudt de zekerheid van je uitkering en toeslagen. Bovendien kent de gemeente je een extra netto premie per uur toe die niet verrekend hoeft te worden.

Ben je nog geen 27 jaar? Dan spaart je gemeente het bedrag voor je op. Met dat geld kun je bijvoorbeeld een opleiding of cursus betalen. Waaraan het bedrag precies wordt uitgegeven, bepaal jij samen met je werkcoach. Op die manier weet je zeker dat Schakelkans jou ten goede komt.

Werkervaring

Jij wilt graag bij een leuke werkgever terecht komen om dát werk te doen waarmee jij je eigen geld gaat verdienen en misschien zelfs onafhankelijk van de bijstand wordt.

Een werkgever die jou de ruimte geeft te leren en je ervaring uit te breiden. Schakelkans biedt iedereen de mogelijkheid zich te ontwikkelen op de werkvloer. Oftewel, een kans die je sterk voor werk maakt.

Groei verder

Om een passende baan te vinden is het belangrijk om te weten wat je kunt. Een coach zal samen met jou kijken naar de eerder opgedane werkervaring, kennis en opleiding. Kortom; waar ben jij goed in en wat heb je nodig om je cariere doel(en) te bereiken?

Zo kan er naast het vinden van een Schakelkans ook gekeken worden naar opleidingen en trainingen waardoor je verder kunt groeien. Op die manier werken jullie samen aan jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Pak je Schakelkans

Schakelkans stimuleert jou om jezelf op de werkvloer te ontwikkelen. De zekerheid van de uitkering blijft. Bovenop de uitkering krijg je zelfs een extra financiële vergoeding, zonder verrekening of verlies van rechten en toeslagen die zijn verbonden aan de uitkering. Op deze manier weet je zeker dat werken aan je eigen ontwikkeling loont. Ook wanneer het niet in 1 keer lukt.

Ja, ik ben geïnteresseerd in een Schakelkans!

Wij nemen vervolgens contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

  Mijn werkcoach weet ervan

  Spamfilter:

  Meer weten?

  Op de pagina Toelichting vind je meer informatie over verschillende belangrijke onderwerpen.

  Staat jouw onderwerp er niet tussen? Wij helpen je graag verder.

  Kom in contact

  Informatieflyer

  Download eenvoudig onze informatieflyer voor kandidaten.

  Download