085-130 54 99
Schakelkans is een re-integratiemethode voor bijstandsgerechtigden 085 - 130 54 99

Schakelkans ontwikkelt arbeidspotentieel voor werkgevers

Kandidaten in de bijstand met diverse ervaringen en achtergronden willen graag de stap naar werk maken. Zij hebben arbeidspotentieel maar krijgen nog onvoldoende gelegenheid zich in de praktijk te ontwikkelen. Deze mensen krijgen een Schakelkans geboden en worden gekoppeld aan organisaties die bereid zijn deelnemers te begeleiden op de werkvloer. Dit biedt mooie kansen voor werkgevers.

Laagdrempelig

Na het vinden van de match werkt het eenvoudig. Organisaties begeleiden enthousiaste deelnemers en betalen een vaste vergoeding per uur voor de geleverde inzet. Zonder administratieve rompslomp en risico’s kan een deelnemer vervolgens meedraaien binnen jouw organisatie.

Open jij de deur?

Deelnemers krijgen vanuit de gemeente de ondersteuning die nodig is voor ontwikkeling. Dit kan gericht zijn op zowel beroepsvaardigheden als persoonlijk ontwikkeling. Zo biedt Schakelkans mogelijkheden voor werkzoekenden en oplossingen voor werkgevers.

Kaders

 • Een Schakelkans kan maximaal 6 maanden worden ingezet.
 • Per ingezet uur wordt een standaardtarief van 12,75 euro in rekening gebracht.
 • In geval van een arbeidsbeperking kan een forfaitaire loonkostenregeling worden toegekend door de gemeente. Hiermee krijgen organisaties 50% korting op het standaard tarief.
 • Eventuele reiskosten van de kandidaat worden niet apart in rekening gebracht maar zijn opgenomen in het standaardtarief.

Proces

Na het vinden van een geschikte kandidaat voor jouw organisatie registreert de regisseur van de gemeente een Schakelkans plaatsing. Hiervan ontvangt de organisatie een bevestiging. Hierin zijn alle afspraken nog eens op een rijtje gezet. De contactpersoon van de organisatie ontvangt per e-mail een uitnodiging voor e-UUR, de app waarmee organisaties de geregistreerde uren beoordelen. Vervolgens worden goedgekeurde uren maandelijks gefactureerd bij de organisatie.

Ja, ik ben geïnteresseerd in Schakelkans!

Wij nemen vervolgens contact met je op om de mogelijkheden over Schakelkans vacatures te bespreken.

  Spamfilter:

  Meer weten?

  Op de pagina Toelichting vind je meer informatie over verschillende belangrijke onderwerpen.

  Staat jouw onderwerp er niet tussen of wil je een Schakelkans vacature melden? Wij helpen je graag verder.

  Kom in contact

  Informatieflyer

  Download eenvoudig onze informatieflyer voor werkgevers.

  Download